Pandispan cu prune
230-250 g faina,
200 g zahar,
4 oua,
un varf de cutit de sare fina,
un pachetel praf de copt,
un pachetel vanilie,
6 linguri ulei,
prune proaspete
Preparare:
Se separa albusurile de galbenusui si apoi se bat albusurile spuma impreuna cu un varf de cutit de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea. Se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare. Se adauga pe rand 6 linguri de ulei si se mixeaza dupa fiecare lingura adaugata. Se pune praful de copt si vanilial. Se adauga treptat faina si se amesteca. Se obtine o pasta un pic consistenta, curgatoare.
Se toarna pasta obtinuta intr-o tava tapetata cu faina si ulei.
Se rup prunele (spalate si sterse bine de apa) in jumatati, se scot samburii. Se pun jumatatile de prune pe suprafata prajiturii. Prunele se vor scufunda partial.
6 linguri ulei,
prune proaspete
Preparare:
Se separa albusurile de galbenusui si apoi se bat albusurile spuma impreuna cu un varf de cutit de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea. Se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare. Se adauga pe rand 6 linguri de ulei si se mixeaza dupa fiecare lingura adaugata. Se pune praful de copt si vanilial. Se adauga treptat faina si se amesteca. Se obtine o pasta un pic consistenta, curgatoare.
Se toarna pasta obtinuta intr-o tava tapetata cu faina si ulei.
Se rup prunele (spalate si sterse bine de apa) in jumatati, se scot samburii. Se pun jumatatile de prune pe suprafata prajiturii. Prunele se vor scufunda partial.
Se pun in cuptoru preincalzit la 190 de grade C pentru 35-40 minute, pana prajitura devine usor crem la suprafata. Se poate coace si la 200 de grade C, 30-33 minute.
Dupa ce a trecut timpul mentionat, se scoata tava din cuptor si se incearca pandispanul cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata si uscata, inseamna ca prajitura e bine coapta.
Nu se acopera. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Devine un pic crocanta la suprafata si este extrem de pufoasa in rest.
Ajuorul mamei
Comentarii
Trimiteți un comentariu