Tort "Broasca testoasa"
Pentru blat:
- 6 oua
- 2 pahare zahar
- 2 pahare faina
- un pliculet praf de copt
- 500 g smantana
- 250g zahar
- un piculet zahar vanilat
- miez de nuca prajit si farimitat
Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat cu un varf de cutit de sare pana obtinem o masa cremoasa, apoi galbenusurile se bat cu zaharul pana obtinem o spuma alba. La acest amestec se adauga faina si praful de copt, la sarsit se adauga albusurile batute. Masa obtinuta se toarna cu lingura in tava preparata din timp cu hartie unsa cu unt, pentru a evita lipirea biscuitilor. Se dau la cuptor pentru 10-15 min. la temperatura de 180C.
Crema pentru torta se pregateste foarte simplu, batem smantana cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o masa cremoasa. Biscuitii obtinuti se lasa sa se raceasca, apoi se dau prin crema si se aseaza in farfurie in forma de piramida pana la ultimul biscuit. La final adaugam labutele si capul broastei si decoram cu miezul de nuca faramitat.
Va doresc pofta buna!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu