Rulouri cu scortisoara
Aceasta prajitura mi-a cazut cu tronc inca de cand am gustat-o prima oara, si a fost asta cu vreo 7 ani in urma in America, acolo se servesc cele mai veritabile rulouri cu scortisoara. Am cautat si la noi ceva asemanator, am incercat de la mai multi producatori insa nu sunt asa cum le-am gustat prima data.
Dupa mai multe cautari de retete am gasit una care se potriveste perfect cu ingredientele care pot fi usor gasite pe piata noastra. Este o reteta usoara insa atat de aromata si delicioasa ca nu pot sa va redau, trebuie s-o incercati neaparat. Casa se umple de aroma de scortisoara si zahar ars si iti incalzeste sufletelul in perioada asta rece a anului si merge perfect cu o cana mare de ciocolata fierbinte.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 4 pahare faina (vom folosi acelasi pahar pentru toate ingredientele)
- 1 pahar de lapte incalzit putin
- 1 pachetel drojdie uscata
- 1/2 pahar de zahar alb
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- un varf de lingurita sare
- 1/4 pahar unt
- 1/2 pahar zahar brun
- 1/2 pahar zahar alb
- 2 linguri pline de scortisoara
- 1/2 pahar unt (la temperatura camerei)
- 1/2 pahar unt topit pentru uns blatul
Laptele cu drojdia se pun un pic la incalzit, intr-un vas se pune faina, zaharul, un ou, untul topit, sarea, esenta de vanilie apoi se adauga laptele incalzit. Acest amestec se framanta pana aluatul nu se mai tine de maini. Se lasa la dospit 1.5-2 ore sau pana aluatul se dubleaza.
Intindem aluatul si ungem cu untul la temperatura camerei apoi adaugam umplutura pe toata suprafata blatului. Rulam aluatul dupa care cu un cutit ascutit taiem aluatul in bucati egale si le asezam in tava unsa cu unt, lasam 15 min. sa se ridice aluatul apoi il dam la cuptor pentru 35-40 min, sau pana se rumeneste bine deasupra. Rulourile se servesc reci.
Comentarii
Trimiteți un comentariu