In procesul de descoperire a Moldovei si a vinului moldovenesc de calitate, vinaria Asconi a fost pentru mine descoperirea turul nostru. Descoperire atat prin atractia turistica rustica pe care o reprezinta cat si pentru procesul tehnoloziat al producerii vinului, una din cele mai tehnologizate vinarii de la noi din tara, dar cel mai important aici mi-am gasit vinul negru preferat. Si nu sunt eu o mare cunoscatoare a vinului, in special celui rosu, negru matur, insa dupa atatea zile de degustari am inceput sa inteleg cate ceva din placerea de a savura un vin de calitate, iar la Asconi mi-am gasit vinul preferat Cabernet-Savignon din Colectia Sol Negru anul 2012, un vin gust fin de vanilie si prune uscate si cel mai curios fapt un postgust de cascaval, si te intrebi cum poate un vin sa aiba gust de cascaval, de unde in bobite sa se afle asa un gust, doar vinificatorii sunt cei care stiu procesul de fermentare si procesul care duce la un astfel de postgust oferit de vin. ...
Comentarii
Trimiteți un comentariu