Supă de pește
Astăzi neștiind ce să mai prepar și hoinărind prin site-urile de culinărie am descoperit o supă de pește foarte gustoasă și care se prepară foarte repede. Iată de ce aveți nevoie:
- 1 kg. pește (eu am folosit pește roșu)
- 0,5 kg. cartofi
- 2 roșii mci
- 4 căței de usturoi
- 2 foi dafin
- sare, piper negru, boia
- pătrunjel
- 150 ml vin alb
- 80 ml ulei de măsline
- Peștele se curăță și se spală bine.
- Cartofii și roșiile se taie rondele.
3. Se călește ceapa tocată și morcovul tăiat rondele în uleiul de măsline încins, mai apoi se adaugă cățeii de usturoi tăiați marunt. Se lasă un minut.
4. Din acest moment nu se mai amestecă doar se scutură vasul dacă e nevoie.
5. Așezăm straturi alternative de felii de roșii și cartofi în oală. Presărăm piper, sare și frunza de dafin. Adăugăm 1 l de apă și fierbem 10 minute din momentul în care supa începe să clocotească.
6. Adăugăm apoi feliile de pește și vinul, scuturăm oala să se așeze bine conținutul și fierbem încă 15 minute.
7. La sfârșit adăugăm pătrunjelul tocat și mai dăm câteva clocote. Gustăm de sare și mai adăugăm dacă este necesar.
Și desigur se servește cu un vin bun și o muzică bună.
Poftă bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu