A venit toamna. Așa se simte zilele acestea. Plouă de parcă s-a spart cerul. Mie îmi place ploaia.
Sinceră să fiu nu am știut că Chișinăul are așa parcuri frumoase. Cu toată rușinea am să recunosc că înainte nu am fost niciodată la Dendrarium. E un parc foarte frumos și îngrijit, cu multe flori colorate și multe mirese.
Vinaria Cricova a fost ultima destinatie turistico-vinicola din cadrul proiectului D escopera Moldova - Drumul Vinului 2015 , pe care am vizitat-o si am descoperit-o. Demult visam sa ajung in beciurile subterane de la Cricova, asa ca avem niste asteptari imense, si am ajuns acolo sa descoper ca asteptarile nu mi-au fost in zadar si nu m-au dezamagit. Chiar daca stiam ca merg la una din cele mai mari si mai cunoscute national si international vinarii din tara noastra, nu am cautat nici o informatie, am vrut sa descoper singura aceea vinarii si in special beciurile subterane ale Cricoveii care o deosebeste de celelalte vinarii vizitate. Vinaria Cricova este emblema tarii noastre la capitolul vinicol si nu numai prin calitatea vinul ei ci si prin atractia turistica deosebita pe care o reprezinta. Beciurile subterane care au o lungime totala de 120 km si care sau format in urma extragerii de calcar, anterior acolo fiind mine, iar 1947 au fost facute primele experime...
In procesul de descoperire a Moldovei si a vinului moldovenesc de calitate, vinaria Asconi a fost pentru mine descoperirea turul nostru. Descoperire atat prin atractia turistica rustica pe care o reprezinta cat si pentru procesul tehnoloziat al producerii vinului, una din cele mai tehnologizate vinarii de la noi din tara, dar cel mai important aici mi-am gasit vinul negru preferat. Si nu sunt eu o mare cunoscatoare a vinului, in special celui rosu, negru matur, insa dupa atatea zile de degustari am inceput sa inteleg cate ceva din placerea de a savura un vin de calitate, iar la Asconi mi-am gasit vinul preferat Cabernet-Savignon din Colectia Sol Negru anul 2012, un vin gust fin de vanilie si prune uscate si cel mai curios fapt un postgust de cascaval, si te intrebi cum poate un vin sa aiba gust de cascaval, de unde in bobite sa se afle asa un gust, doar vinificatorii sunt cei care stiu procesul de fermentare si procesul care duce la un astfel de postgust oferit de vin. ...
Am trecut sase luni decand avem soarele nostru in casa, care fie cat de urat timpul afara el ne lumineaza ziua inca de dimineata. De sase luni incerc sa-mi exprim sentimentele ce le am pentru El prin cuvinte si tot inca nu le-am gasit pe cele care ar exprima perfect ceia ce simt eu pentru Buburuza mea. Ridica manutele lui micute si ma mangaie prin somn, dimineata ma trezesc cu degetele lui micute in ochii, gura, nas si cand deschid ochii vad zambetul lui, și inteleg ca acesta este Raiul pe pamant, si nu-mi doresc mai mult de atat. La sase luni El este deja un omulet cu caracter si cu ochii curiosi care iubeste sa se joace cu telefonul mamei, cu tastatura si mouse-ul de la calculator, ce va fi oare la un an, doi? Deja a reusit sa trag si luminitele de pe brad :) Sa rupa hartoagele mamei, Sa linga telecomanda pana a incetat sa functioneze :) Scriu aceste randuri si nu imi vine sa cred ca in urma cu sase luni ne imaginam oare cum o sa fie, oare cui o sa-i semene (e copia tatei) si acum e...
Comentarii
Trimiteți un comentariu