Micul dejun

Aceste brioșe cu dulceață sunt perfecte pentru un mic dejun de weekend.
Ingrediente
  • -2 ouă
  • -100 gr zahăr 
  • - 200 gr de smântână
  • -200 gr făină
  • -50 gr unt topit
  • -puțină sare,
  • -1 plic praf copt
  • -1 plic zahăr vanilat, răzătură lămâie.
  • -200 gr dulceață de care aveți, (eu am folosit dulceață de nucă, am pus în fiecare brioșă câte o nucă)

Mod de preparare  
Ouăle se mixează cu praful de sare. Adăugăm și zahărul, apoi untul topit la microunde, continuăm cu smântâna, zaharul vanilat și răzătura de lămâie.


Apoi adăugăm făina și praful de copt, continuând să mixăm compoziția.


Pregătim forma de brioșe, punând în fiecare hârtiuțe pentru brioșe, sau.. dacă nu aveți, ungeți fiecare formă cu pensula cu ulei, apoi presărați făina și scuturați bine, pentru a se tapeta bine pereții.


Punem în fiecare câte o lingură din compoziția de brioșe, apoi câte o linguriță de dulceață și încă o lingură compoziție.


În cuptorul bine incins se pune tava, lasând să se rumenească frumos 20-25 minute la foc moderat,180 grade este temperatură ideală. 

Poftă mare!!!




















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Descopera Moldova - Combinatul de vinuri Cricova

Descopera Moldova - Asconi Winery

6 Luni de Fericire