A venit toamna. Așa se simte zilele acestea. Plouă de parcă s-a spart cerul. Mie îmi place ploaia.
Sinceră să fiu nu am știut că Chișinăul are așa parcuri frumoase. Cu toată rușinea am să recunosc că înainte nu am fost niciodată la Dendrarium. E un parc foarte frumos și îngrijit, cu multe flori colorate și multe mirese.
Vinaria Cricova a fost ultima destinatie turistico-vinicola din cadrul proiectului D escopera Moldova - Drumul Vinului 2015 , pe care am vizitat-o si am descoperit-o. Demult visam sa ajung in beciurile subterane de la Cricova, asa ca avem niste asteptari imense, si am ajuns acolo sa descoper ca asteptarile nu mi-au fost in zadar si nu m-au dezamagit. Chiar daca stiam ca merg la una din cele mai mari si mai cunoscute national si international vinarii din tara noastra, nu am cautat nici o informatie, am vrut sa descoper singura aceea vinarii si in special beciurile subterane ale Cricoveii care o deosebeste de celelalte vinarii vizitate. Vinaria Cricova este emblema tarii noastre la capitolul vinicol si nu numai prin calitatea vinul ei ci si prin atractia turistica deosebita pe care o reprezinta. Beciurile subterane care au o lungime totala de 120 km si care sau format in urma extragerii de calcar, anterior acolo fiind mine, iar 1947 au fost facute primele experime...
In procesul de descoperire a Moldovei si a vinului moldovenesc de calitate, vinaria Asconi a fost pentru mine descoperirea turul nostru. Descoperire atat prin atractia turistica rustica pe care o reprezinta cat si pentru procesul tehnoloziat al producerii vinului, una din cele mai tehnologizate vinarii de la noi din tara, dar cel mai important aici mi-am gasit vinul negru preferat. Si nu sunt eu o mare cunoscatoare a vinului, in special celui rosu, negru matur, insa dupa atatea zile de degustari am inceput sa inteleg cate ceva din placerea de a savura un vin de calitate, iar la Asconi mi-am gasit vinul preferat Cabernet-Savignon din Colectia Sol Negru anul 2012, un vin gust fin de vanilie si prune uscate si cel mai curios fapt un postgust de cascaval, si te intrebi cum poate un vin sa aiba gust de cascaval, de unde in bobite sa se afle asa un gust, doar vinificatorii sunt cei care stiu procesul de fermentare si procesul care duce la un astfel de postgust oferit de vin. ...
Ingrediente Pentru blat: 6 oua 2 pahare zahar 2 pahare faina un pliculet praf de copt Pentru crema: 500 g smantana 250g zahar un piculet zahar vanilat Pentru decor: miez de nuca prajit si farimitat Mod de preparare: Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat cu un varf de cutit de sare pana obtinem o masa cremoasa, apoi galbenusurile se bat cu zaharul pana obtinem o spuma alba. La acest amestec se adauga faina si praful de copt, la sarsit se adauga albusurile batute. Masa obtinuta se toarna cu lingura in tava preparata din timp cu hartie unsa cu unt, pentru a evita lipirea biscuitilor. Se dau la cuptor pentru 10-15 min. la temperatura de 180C. Crema pentru torta se pregateste foarte simplu, batem smantana cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o masa cremoasa. Biscuitii obtinuti se lasa sa se raceasca, apoi se dau prin crema si se aseaza in farfurie in forma de piramida pana la ultimul biscuit. La final adaugam labutele si capul broastei si dec...
Comentarii
Trimiteți un comentariu