Pandispan cu visine de sezon

       E pacat sa nu profitam de legumele si fructele de sezon. Vara e anotimpul cand putem sa mancam din plin capsuni, cirese, zmeura, visine, caise, piersici si alte fructe. 
Astazi am decis sa va arat o prajitura foarte simpla de preparat insa foarte pufoasa si delicioasa. Este o prajitura putin acrisoara si vanilata care place atat copiilor dar in special maturilor. eu gatesc aceasta prajitura tot timpul din diferite fructe in dependenta de ce am in frigider. 
Deci pentru prepararea pandispanului avem nevoie de:
Ingrediente:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • un pliculet praf de copt
  • un pliculet vanilie
  • zestul de la jumate de lamaie
  • 500 g visine fara samburi
Deci pentru prepararea pandispanului separam galbenusurile de albusuri (este foarte important ca ouale sa fie la temperatura camerei), in galbenusuri adaugam zaharul cu praful de copt, vanilia si zestul de la lamaie si cele trei linguri de ulei si amestecam la viteza medie pana obtinem o crema fina de un galben deschis.

Albusul il batem cu un praf de sare pana obtinem o masa consistenta. Acum e cel mai important moment, crema de albusuri trebuie incorporata in cea de galbenusuri cu miscari lente de sus in jos. Amestecam incet pana obtinem o masa uniforma si in acest moment adaugam faina mana se uniformizeaza toata compozitia. 
Turnam amestecul intr-un vas un cu ulei si tapetat cu faina, deasupra aranjam frumos visinele. Dam la cuptor pentru 30-35 minute sau pana prajitura trece testul scobitorii.
Dupa ce o scoatem o lasam putin sa se raceasca dupa care ornam cu zahar pudra si taiem felii.

Pofta Buna!!!








 

 

 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Descopera Moldova - Combinatul de vinuri Cricova

La multi ani, scumpă nănășică

6 Luni de Fericire