"Pirojki" - pateuri rusesti

Azi va propun o reteta de pateuri care sunt extraordinar de gustoase si care se prepara foarte usor. Reteta de paturi vine din bucataria ruseasca, aluatul se prepara cu drojdie si cu chefir sau lapte batut. Umplutura poate fi diferita cu cartofi, cu branza, cu dulceata sau chiar cu carne, cu orice nu le-ati umple ele vor iesi pufoase si foarte delicioase. Aluatul este unul cu care se lucreaza foarte usor si curat, iar un plus este ca se coc in rola si nu pe tigaie asa cum ne-am obisnuit sa preparam pateurile noi in bucataria moldoveneasca.
Sunt perfecte pentru un mic dejun rapid si delicios in sanul familiei. 
Pofta Buna!!!


Ingrediente

Pentru aluat:
  • chefir - 250g (vom folosi acelasi pahar pentru toate ingredientele)
  • jumatate pahar cu ulei
  • faina - 3 pahare
  • zahar - o lingura
  • sare - o lingurita
  • drojdie instant - 11g
Chefirul cu uleiul, zaharul si sarea se pun intr-o cratita si se incalzesc un pic, fiti atenti sa nu fie ferbinte. In alt castron amestecam faina cu drojdia, la acest amestec adaugam chefirul incalzit si framantam pentru 5 minute aluatul. Il lasam sa se odihneasca vreo 10-15 minute apoi mai framantam un pic si lasam innca 25-30 de minute. 
Intre timp pregatim umplutura, pentru aceasta avem nevoie de cartofi fierti si pisati amestecati cu putina ceapa calita in ulei sau branza de vaci amestecata cu ou sau dulceata de care va place amestecata cu miez de nuca si o lingura de amidon de cartofi (ca sa nu curga dulceata).
Inainte de a fi date in cuptor pateurile se ung cu ou batut cu o lingura de lapte.






 
















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Descopera Moldova - Combinatul de vinuri Cricova

La multi ani, scumpă nănășică

6 Luni de Fericire