Festivalul EcoGastroEtnica

        Cand m-am sculat de dimineata duminica trecuta nici prin cap nu mi-a trecut ca pana la sfarsitul zilei as putea ajunge la un festival gastronomic, undeva la vreo 60 kg de Chisinau, in inima Codrilor. 
Insa vorba ceia stii unde te pornesti insa nu stii unde ajungi. Si nu regret deloc am petrecut un sfarsit de weekend foarte frumos si relaxant. De festival auzisem cu vreo cateva zile inainte pe facebook si m-am gandit ca ar fi bine sa ajungem, sa mai vedem locuri noi sa gustam bucate noi si sa dansam pe muzica buna. 

Drumul pana acolo a fost destul de anevoios deoarece se face reparatie pe traseul Chisinau-Ungheni si erau portiuni de drum inchise unde se circula doar pe o banda, un plus mare a fost ca organizatorii festivalului sau gandit si au pus indicatoare pentru cei veniti de prin Chisinau, care nu au fost niciodata prin partile acelea. 

Locul unde s-a desfasurat festivalul este un complex care se numeste Coliba lui Mos Ion si presupun ca acolo se organizeaza des evenimente. Desi noi am fost un ultima zi de festival, el s-a desfasurat trei zile, era putina lume, mai multi localnici, presupun ca cei din Chisinau sau lenevit. Intrarea la festival presupunea si o taxa de 50 de lei de persoana, o suma ok pentru un concert frumos. 
Dupa denumire eu am inteles ca v-a fi un festival gastonomic din produse eco unde vom putea gusta din diferite felulri de mancare si vom putea cumpara produse eco, asa a fost, dar mancarea comercializata era doar de la un singur producator care avea mai multe gherete si atat, si preturile erau astronomice :(

Erau si comercializanti care vindeau zarzavaturi, compoturi, ghivee pentru iarna, chiar am procurat gem de zmeura care este foarte delicios. 
Erau si ateliere de olarit, diferite distractii pentru copii, atelier de copturi pentru copii, unde ei faceau singuri prajiturile si apoi urmareau cu atentie cum acestea sa rumeneau in cuporul traditional moldovenesc, si mesteri populari si mesteri handmade cu produsele lor. 

Ceia ce m-a impresionat cel mai mult a fost concertul oferit de catre Dara si Carla's Dream Kapushon cu Guz si un tanar talentat care a cantat foarte frumos,  insa din pacate nu imi amintesc numele. 

Mie festival mi-a placut foarte mult si sper ca si la anul sa se oranizeze si editia treia si astfel de festivaluri sa aiba continuitate.


 Valea care te duce spre poalele frumosului Codru

 Intrarea la festival

 Atelierul de olarit de la marele olar Vasile Goncear

                                                             Pe fundal Carla's Dream












 Sarmale pregatite pe loc





































Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Descopera Moldova - Combinatul de vinuri Cricova

La multi ani, scumpă nănășică

6 Luni de Fericire